TurkishChinese



Shifu'nun 1998 Yılında Changchun'da Fa'yı Öğretirken

Changchun'daki bir uygulayıcı tarafından

26 Temmuz 1998, benim asla unutamayacağım bir gündür. Shifu uygulayıcılar ile buluşmak için, [tamamen dolu olan programına rağmen], Changchun şehrine geldi. Shifu kendi doğduğu şehir olan Changchun'a yurtdışından kalkıp gelmişti. Böyle birşeyin gerçekleşmesi, bizim için imkansızdı Bunu hayal bile edemezdik.

Öğleden sonra 3.30 sıralarında, Shangri-La oteline gittik. Konferans otelin güneybatı kısmına bakan ve 2. katta bulunan büyük bir salonda yapılacaktı. Kongerans salonunda huzurlu ve kutsal bir hava vardı. Sahne altın sarısı bir kumaş ile kaplanmıştı. Heryerde renkli çiçekler vardı. Büyük bir heyecan ile bekliyorduk. Saat 4.50 sıralarında girişte Shifu belirdi. Herkes ayağa kalktı ve muazzam bir alkış koptu. Shifu sahnenin sol tarafından yürümeye başladı ve sahnenin yakınında bulunan öğrencilerin ellerini sıktı.

Shifu sahne kısmına çıkar çıkmaz " Birazcık daha yüksekte oturacağım, böylelikle herkes iyi bir görüş açısına sahip olabilir" diyerek, görevlilerden sandalyesini biraz daha yükseltmesini istedi. Saat 5.05 sularında Shifu dersini vermeye başladı. Shifu çok mutluydu ve salonda bulunan herkese şöyle dedi:

"Sizi uzun zamandır görmüyorum. Fakat siz kendinizi iyi geliştiriyorsunuz ve sizlere hiçbir gerçek uygulayıcının geride bırakılmayacağını söyleyeceğim. Aynı şey, beni görmüş veya görmemiş olan kişiler için de geçerlidir. Bu uygulama yolunda yürüyebildiğiniz müddetçe, farklı bir muamele görmeyeceksiniz. (Alkış) [1998 Chancgchun Fa Konferansı]

Shifu öğrencilerine güveniyordu. Shifu bizlere Fa'yı çalışmamızı, egzersizleri yaparak ve xinxingimizi yükselterek zamanımızı iyi değerlendirmemizi sürekli söylüyordu. Her zaman için kendimize rehber olarak Fa'yı almamızı söylüyordu. 10 dakikalık ara esnasında, Shifu su bile içmedi. Aksine, sahnenin yanında duruyor ve uygulayıcıların xiulian ile ilgili sorularını yanıtlıyordu.

Tecrübeli bir uygulayıcı geriye fazla bir zaman kalmadığı konusunda endişeliydi, o yüzden de Shifu'ya uygulama için geriye ne kadar zaman kaldığını sordu. Shifu da ona, kendisini geliştirmek için zamanını iyi değerlendirdiği müddetçe, zamanın problem olmayacağını söyledi. Shifu zamanın limitli olduğunu söylemişti, fakat ben bunun içsel anlamına sonradan aydınlandım. Shifu eski güçlerin ayarlamalarını biliyordu. Jiang Zemin rejimi Falun Dafa uygulayıcılarına yakında zulüm etmeye başlayacak ve Falun Dafa uygulayıcıları yakında Fa Düzenlemesi uygulamasına başlayacaklardı. Shifu'nun memleketindeki uygulayıcılar zulmün başlıca hedeflerinden olacaktı. Shifu Fa'yı iyi bir biçimde çalışarak ve egzersizleri yaparak zamanımızı iyi bir şekilde değerlendirmemizi, işte bu yüzden sürekli olarak tekrarlıyordu. Shifu, kendimiz için iyi bir temel oluşturmamızı istiyordu. Böylece gelecekte, tarihi yeminlerimizi yerine getirebilecektik.

Verilen aradan sonra, grup için soruları cevaplamaya başladı. Shifu hem konferans esnasında hem de soru cavap kısmında, defalarca uygulayıcıların ciddi sorumluluklarına dikkat çekiyordu. O zamanlar bunun ne demek olduğunu anlamamıştık. Bir uygulayıcı:

"Sakyamuni evrenin 6. katmanından geldiğine göre, niçin bu küçük evrenin sınırını görmeyi başaramadı?" şeklinde bir soru sordu.

Shifu'da bu soruyu: "Salonda bulunan bazılarınız da çok yüksek seviyelerden geldi, fakat hiçbir şey göremiyorsunuz, insanların ötesindeki şeyleri bile göremiyorsunuz." şeklinde cevapladı. (1998 Changchun Fa Konferansı.)

O an hepimiz şok geçirdik. Bizim de öyle yüksek seviyelerden gelmiş olduğumuzu hayal bile etmemiştik. Falun Dafa uygulayıcılarından, bu tarihi dönem içerisinde Fa'yı onaylatma, yaşamları kurtarma ve Dafa için sonsuz bir görkem oluşturma sorumluluğunu üstlenmeleri istendiğinin farkına varmamıştık. Saat 10:10 gibi ders sona erdi.

Shifu sahneden indi. Shifu konferans salonundan sahnenin sağ tarafından inerek çıktı. Shifu içeriye soldan girmiş, dışarıya ise sağdan çıkmıştı. Shifuu aslında tüm salonun çevresini dolaşmıştı. Shifu'muz çok anlayışlı, çok hürmetkar ve çok nazikti. Shifu her bir uygulayıcının elini sıkmaya çalışıyor ve onların arzularını yerine getirmeye çalışıyordu. 4 yıldır uygulama yapıyor olmama rağmen ve Shifu'nun şehrinde yaşıyor olmama rağmen, Shifu şahıs olarak hiç görmemiştim.

Bizim iyilik dolu Shifu'muz önümde belirdiğinde, aniden 2 elimle Shifu'nun ellerini tuttum. Ne kadar heyecanlı olduğumu kelimelerle tarif edemem. O anı hiçbir para ile değişmem. Hayatım boyunca hiç böyle bir tecrübe yaşamamıştım. Zihnim ve bedenim tamamen mutluluk ile doldu. Kendimi sadece tam bir şekilde izah edebilirim, o da azimli ve kararlı bir biçimde Dafa içerisinde xiulian uygulamaktır. Ne kadar zorluk veya ne kadar tehlike olursa olsun, Shifu'yu takip edecek ve en sonunda da uygulamamı tamamlayacağım.

Jiang Zemin 1999 yılından bu yana, sahip olduğu gücü Falun Dafa'ya zulmetmek için kullanıyor. Shifu'nun memleketinden olan bir uygulayıcı olarak, Shifu'nun beklentilerine layık olmaya çalışarak davranmaya çalıştım. Takıntılarımı mümkün olduğu kadar bırakmaya çalışarak Fa'yı onaylatmak ve insanlara gerçekleri anlatmak için Pekin'e gittim. Ne zaman zorluklarla karşılaşşam, az önce anlattığım ders anını anımsıyor ve Shifu'nun söylediklerini hatırlıyordum: "Dayanması zordur, fakat dayanabilirsin. Yapması zordur ama yapabilirsin" (Zhuan Falun)

Zorluk ve sıkıntılarla dolu bu yıllar boyunca, bir Dafa uygulayıcısının yapması gereken şeyler konusunda birçok çaba sarfettim. İşimden atıldım, 3 kere kanunsuz şekilde tutuklandım ve bir keresinde de toplama kampına yollandım. Bana ne kadar zulüm ederlerse etsinler, Falun Dafa uygulamaya karşı olan sarsılmaz inancımı sarsmayı asla başaramadılar.

Biz Falun Dafa uygulayıcıları bugün karşımıza çıkmış olan bu değerli fırsatın kıymetini bilmeliyiz. Fa düzenlemesi en son aşamasna doğru ilerlerken, Shifu bizlere takıntılarımızı, tutkularımızı, bağımlılıklarımızı ve saplantılarımız terk etmemizi ve dünya insanlarını kurtarmamızı söylüyor. Bu fırsatı iyi değerlendirmemek ve doğru şekilde davranmak konusunda bahaneler uydurmak, insani takıntılarımızın bir göstergesidir. Bizi canlıları kurtarmaktan alıkoyabilecek olan uygulama yolumuz üzerindeki zorlukları, aşmak zorundayız. Yaşamlar, milyonlarca yıldır kurtarılmayı bekliyor. Eğer kurtarılamazlar ise, bu bizim en büyük kaybımız olacaktır. Haydi zamanımızı iyi değerlendirelim ve Shifu'nun bize defalarca ama defalarca iyi bir biçimde yapmamızı söylediği 3 şeyi iyi bir biçimde yapalım. Fa Düzeltmesi uygulaması yolundaki her bir adımımızı, doğru ve erdemli bir biçimde atalım.



Çince metin: http://minghui.ca/mh/articles/2004/11/27/90113.html
İngilizce metin: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/1/1/56134.html